Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a lehce orestujeme. Zalijeme 1,5l vody nebo vývaru, přidáme připravené brambory, osolíme, přidáme koření a vaříme doměkka. Zakysanou smetanu zředíme dvěma lžícemi mléka a pomalu za stálého míchání vlijeme do polévky. Povaříme ještě dvě minuty, dosolíme podle chuti a podáváme.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek